Akusztika

A megfelelő akusztikai környezet sikeres megvalósítása egyaránt hordoz társadalmi és gazdasági előnyöket, hatékonyabb munkavégzést, nyugodtabb pihenést, illetve a nemkívánatos egészségügyi következmények elkerülését eredményezve.

Biofília az irodák világában

Miért kulcsfontosságú növényeket telepíteni az irodai környezetbe? Milyen problémákat hidalhatunk át a növények segítségével, illetve milyen hatást gyakorolhat mindez a dolgozók teljesítményére?

Levegőminőség az irodaterekben

Milyen hatással van a szervezetünkre, a komfortérzetünkre és a teljesítményünkre az irodaterekben jelen lévő levegő minősége? Milyen szempontok szerint, illetve milyen módszerekkel tudunk minőségi levegőt teremteni irodai környezetben? Illetve hogyan tudjuk redukálni a fertőzésveszély kockázatát a Covid-19 helyzet árnyékában?

Cirkadián világítás

Koncentrációs nehézségek, ingerlékenység, alvászavar, felborult hormonháztartás vagy jetlag érzés nehezíti meg a napjait? Számos tünet, ami a belső biológiai ritmusunk felborulásának következménye lehet. Biológiai óránk elhangolódását a nem megfelelő beltéri megvilágítás is okozhatja. Szemünk a látáson kívül közvetett módon a cirkadián ritmusunk pontos működéséért is felelős. Ez volt a témája a WELL Kanapé webinárium sorozat őszi harmadik alkalmának.

A WELL Building Standard™ Európában

Hogyan áll a WELL Európában? Mely országok állnak az élen? A WELL Kanapé webinárium őszi előadássorozatának második állomásán megnéztünk egy-két kiemelkedő európai projektet, valamint két vendégünk ingatlanfejlesztői részről mesélt a WELL minősítés során szerzett tapasztalataikról.

A WELL Building Standard™ legújabb fejlesztései

Ősszel ismét útjára indult az WELL Kanapé sorozatunk, ahol bemutatjuk a WELL Building Standard™ legújabb eszközeit, amelyet kifejezetten azért dolgoztak tovább, hogy a járványhelyzetre és a járvány helyzet utáni irodai biztonságra és jóllétre adjon biztonságos és mindenki számára megnyugtató megoldásokat.

A zöld épület minősítések és az egészség

Milyen módon támogatják a zöld épület minősítések az emberi használat és egészség szempontjait, illetve ennek szellemében mit érdemes tudni a LEED, a BREEAM és a passzívház rendszerről? Miként adnak a különböző zöld épület minősítések hangsúlyt az emberi használat körülményeinek, az emberi egészségnek, illetve hogyan biztosítanak lehetőséget ezen témakörök megismeréséhez? Ez volt a fő témája a […]

A „karantén office” lelki oldala és hatása a munkahelyekre

Milyen hatása lesz a kényszer home office-nak a munkavállalók gondolkodására és lelkivilágára? Mit lehet tenni, hogy a munkatársak bátran visszatérjenek az irodába? A koronavírus-járvány, majd az annak következtében életbe lépő „karantén office” hatására az embereknek egyértelműen megváltozott a kapcsolata a környezetükkel. A munkahelyre történő visszatéréssel biztosan másfajta gondolkodásra lesz szükség munkáltatóként és dolgozóként is. https://www.youtube.com/watch?v=HlfeNxAEpIY […]

A mozgás és ergonómia szerepe az egészségmegőrzésben

A WELL Building Standard tíz kategórián át közelíti meg az egészséges épület tematikáját. A HuGBC WELL Kanapé webinárium-sorozatán ezek közül a mozgás fontosságát hangsúlyoztuk. A téma jelentőségét világméretű kutatás is igazolja. Ennek eredményei alapján a fejlett országok népességének 29%-a fizikailag inaktív életmódot folytat, a fizikai inaktivitás és az ülő életmód idő előtti elhalálozáshoz és betegségekhez […]

Tisztaság az egészséges munkahelyekért

Az irodaházak teljes újranyitása a koronavírus-járvány után számtalan kérdést vet fel. Az egyik eddig méltatlanul kevés hangsúlyt kapott terület a takarítás, illetve a felhasznált fertőtlenítő anyagok, antibakteriális burkolatok. Most fókuszba kerültek, hiszen ki ne szeretné, ha minden nap fertőtlenített, biztonságos és egészséges tiszta környezet venné körül a munkahelyén? De mit is jelent ez a gyakorlatban, […]