Ajánlás

WELL Comfort munkaállomás

A szellőzés fókuszában az ember

Az elmúlt évtizedek során az éptőipar és ezen belül a munkavállalók komfortigényeit kiszolgáló területek jelentős fejlődésen mentek keresztül. Ezen fejlődés hajtóereje egyebek mellett a munkatársak megőrzésének előtérbe kerülése és a klímavédelmi célok elérése volt.

Tovább olvasok »

A részecskeszennyezés veszélyei

A WELL legelső és legfontosabb kredite az A01 Levegőminőség, melynek első része a szálló por koncentrációra tartalmaz követelményértékeket. A Levegő Munkacsoport vendégcikkében ismertetjük, hogy miért probléma a magas PM10 és PM2,5 érték.

Tovább olvasok »
kiégés

A kiégés nem munkaundor

Sok időt, pénzt és energiát fektetünk az ideális otthonunk megtalálásába, a lakásunk, a házunk karbantartására, hiszen fontos számunkra, hogy az egész napos távollét után jól érezzük magunkat. De mennyit törődünk azzal a hellyel, ahol a napunk nagy részét töltjük?

Tovább olvasok »

Ólom az ivóvízben

Régi épületekben az ólom kioldódhat az ivóvízhálózatba épített ólomcsövekből, ólomtartalmú idomokból, horganyzott acélcsövekből, csaptelepekből és hasonló szerelvényekből.

Tovább olvasok »

A HuGBC WELL Munkacsoportjának ajánlásai egészséges és biztonságos épületek kialakításához

A COVID-járvány átalakította az épületekkel szembeni higiéniai követelményeket és a munkáltatók elvárásait a dolgzói jóllét és az egészséges munkatér tekintetében. Az alábbiakban olyan intézkedésekre gyűjtöttük javaslatokat, amelyeket gyorsan, kríziskezelésre lehet alkalmazni. A hosszú távú cselekvési stratégia megalkotásához, kérjük, tanulmányozza az oldal alján letölthető angol nyelvű „STRATEGIES FROM THE WELL BUILDING STANDARD TO SUPPORT IN THE FIGHT AGAINST COVID-19” című ajánlást, melyet az International WELL Building Institute (IWBI) adott ki.

Tovább olvasok »