WELL performance rating

Bemutatjuk az új WELL Performance Rating minősítést

Személyes és online előadás április 12-én az Építési Jog 2022 konferencián.

Vizsgálható és helyszíni mérésekkel igazolható az épületek és felújítások emberi egészségre gyakorolt hatása. Magyarországon elsőként a konferencia résztvevői hallhatnak előadást erről a 2022-ben induló épületminősítésről.

Az előadás két részből áll, melyek kiegészítik egymást. Az első rész keretében megtudhatják, hogy új épületek és felújítások emberi egészségre gyakorolt hatásáról akkor szerezhetünk megbízható információt, ha az elkészült belső teret hiteles méréseknek vetjük alá. Mérésekkel vizsgálható a beltéri levegő minősége, az elérhető vízminőség, a megvilágítás minősége, a hőkomfort, az akusztikai teljesítmény, a környezeti paraméterek monitorozása és a felhasználói élmény. A minősítés segítségével összehasonlíthatóvá válnak az épületek, irodák. A WELL Perfomance Rating épületek és belső terek minősítetten megfelelnek az iparági sztenderdeknek, illetve azokat meghaladják az egészség és well-being területén.

Az előadás második része az ivóvízbiztonságot helyezi fókuszba, és kitér arra, hogy hogyan lehet az 1975 előtt épült, magas ólomkockázatú épülettömbben található épületek, lakások és vállalkozások számára biztonságossá tenni a csapvíz fogyasztását. Milyen előírások és nyilvántartások vonatkoznak az ivóvízhálózatba épített, ivóvízzel érintkező építési anyagokra, víztisztítókra, vízszűrőkre, hálózati és ballonos adagolókra?

 

Előadó: Kurucz Regina okl. építészmérnök, WELL AP tanácsadó, WELL Faculty, HuGBC WELL Munkacsoport vezető

 

További információ és jelentkezés itt.

További cikkek