Rólunk

A HuGBC WELL munkacsoport 2019-ben azért jött létre, mert tagjai közösen szeretnének tenni a minősített egészséges épületek népszerűsítéséért Magyarországon. A tapasztalatok megosztásával, WELL témájú programok, webinariumok, képzések és szakmai ajánlások készítésével minden érintett közelebb kerülhet az egészségesebb épített környezethez.

Célunk az egészséget támogató építési és közösségi kultúra szakmai támogatása, emellett a magyarországi projektek számára a WELL minősítés elérhetőbbé tétele.

Kurucz Regina

okl. építészmérnök | épületenergetikus szakmérnök
WELL AP&Faculty | LEED Green Associate | Független tanácsadó
Regina a HuGBC WELL Munkacsoport alapító tagja és jelenlegi vezetője. Építészmérnökként szeretné tudatosítani a felhasználókban és az épület üzemeltetőkben, hogy az épített környezet nagy mértékben felelős az egészségünkért. WELL AP tanácsadóként több, mint 10 épület minősítési folyamatát segíti, WELL Faculty oktatóként pedig több egyetem képzésében (például METU, Óbudai Egyetem, PTE) és egyéb felnőttoktatási programokban (pl. Work for Humans Munkahelyi Well-being Projektmenedzser képzés, NKE Ludovika Collegium, Építész Továbbképző) vesz részt.

Kovács Emese

az MN6 Energiaügynökség alapító tulajdonosa | energiahatékonysági projektek koordinálásáért és zöld minősítésekhez kapcsolódó feladatokért felelős
Szakközgazdászként pályáját a bankszektorban kezdte nagyvállalati energetikai projekt finanszírozással. 2011-től az MN6 Energiaügynökség társalapító tulajdonosa. ISO 50001 energiagazdálkodási irányítási rendszer belső auditor. 2017-től a WELL Standard épületminősítő rendszer szakértőjeként a korábbi tapasztalatokat rendszerbe foglalva, egészséges irodai környezetek kialakításán dolgozik. BREEAM Low and Zero Carbon Technology Feasibility Study és LEED energetikai vonatkozású vizsgálatait is koordinálja, készíti. Pénzügyi területen a zöld finanszírozások, EU Taxonomia és zöld kötvény kibocsátások területén is segíti az elkötelezett társaságokat.

Dr. Magyar Zoltán

okl. épületgépész mérnök | egyetemi docens | ASHRAE Fellow, REHVA Fellow
Zoltán a WELL munkacsoportban az épületek komfortjával, ezen belül elsősorban a levegő minőségével (pl. COVID elleni védelem, CO2 szint) és a hőérzettel (hőmérséklet, páratartalom, huzat) foglalkozik. Fő célja, hogy épületeinkben egészségesebb, komfortosabb körülmények alakuljanak ki, és mindezt a lehető legkisebb energia felhasználásával érjük el. A szakterületet oktatja a BME-n és különböző képzéseken, több mint 100 épületben végzett komfort és energetikai vizsgálatokat, méréseket, auditokat.
Elismerés Márfi Józsefnek

Márfi József

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének alapító tagja, a Turner Construction vállalat iranyításában Senior Sustainability Specialist.
Az Egyesült Államokban élő szakember széleskörű tapasztalattal rendelkezik a WELL és LEED minősítések terén, és részt vesz a minősítő rendszerekkel kapcsolatos oktatási tevékenységben is. A szervezet alapító tagjaként folyamatosan segíti az Egyesület munkáját.

Németh László

ingatlanfejlesztési üzletágvezető | KÉSZ Ingatlan Kft.
László több mint 10 irodaház BREEAM minősítését bonyolította le, és 2017 óta a WELL minősítő rendszer is napi munkája részét képezi. Mivel ingatlanfejlesztői szerepkörben a minősítő rendszerekre a teljes fejlesztési és üzemeltetési cikluson keresztül figyelni kell, ezáltal hasznos gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkezik. Az első magyarországi WELL minősítés megszerzésében vezető szerepet töltött be. 2020 óta az ESG és a karboncsökkentés területeivel is foglalkozik.

Szircsák Norbert

üzletágvezető | Colliers WELL AP | LEED AP ID+C
Norbert a Colliers nemzetközi ingatlantanácsadó cég zöld épület tanácsadási üzletágának vezetője. Több mint 14 éves ingatlanszakmai tapasztalattal rendelkezik, mely során több mint 50 LEED vagy épp BREEAM minősítés sikeres lebonyolítását irányította. 2019 óta WELL AP és ad tanácsot az egészséges és emberközpontú épületek és irodaterületek kialakításához.

Tóth Nelli

Létesítmény energetikai szakmérnök Jogi szakokleveles környezetmérnök.
Két évtizedes tapasztalattal rendelkezik energiahatékonysági projektek, energetikai auditok területén. Pályáját települési szintű, intézményi energiagazdálkodási területen kezdte. 2011-től az MN6 Energiaügynökség társalapítójaként számos nagyvállalat és irodaház energetikai auditját készíti és koordinálja, valamint független energiamenedzseri feladatait látja el. Energetikai tanácsadóként a bérlői és üzemeltetési szerződéskötési folyamatok támogatásában illetve a műszaki tanácsadásban vesz részt, segítve az egészséges munkakörnyezet kialakításokat.

Vértesy Mónika

környezetmérnök és létesítményenergetikai szakmérnök | WELL AP, LEED AP BD+C, DGNB konzulens
Mónika környezetmérnökként és létesítményenergetikai szakmérnökként több épületminősítési rendszerrel is megismerkedett, WELL, LEED és DGNB tanácsadóként segíti az épített környezet jobbá tételét és a benne élő közösségek kiegyensúlyozott működését. Több, mint ezer energetikai tanúsítványt és optimalizációs javaslatot készített. Fontosnak tartja a megrendelők és a tervezők szemléletének formálását. Az utóbbi években főként tervezési projektek épületminősítési tanácsadásával foglalkozik.

Fodor Zsuzsa

közgazdász
irodavezető, HuGBC
Zsuzsa közgazdászként végzett és hosszú ideig más szakterületen tevékenykedett. 2018-ban csatlakozott a HuGBC-hez, ahol az adminisztratív, rendezvényszervezési és oktatási ügyeket koordinálja. A WELL munkacsoport munkáját szervezési és háttér feladatokkal támogatja. A munkacsoport tevékenységével, felkérésekkel kapcsolatban őt keresd.
Ferenczi Edit

Ferenczi Edit

fenntarthatósági referens, Futureal Group | okl. építészmérnök | mérnök-közgazdász
Edit építészmérnöki, majd mérnök-közgazdász diplomát szerzett. Jelenleg a Futureal Group fentarthatósági referense. Feladatai eddig elsősorban a Well Building Standardhez kötődtek, a cégcsoporton belüli első Health and Safety Rating megszerzésének koordinátora volt. Gyakornokként a LEED és BREEAM rendszerekbe is betekintést nyert. Ingatlanfejlesztésben betöltött pozíciója miatt egyszerre lát bele a tervezéssel, kivitelezéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokba.