Magyarországon elsőként szerzett WELL minősítést a Corvin Technology Park

Magyarországon elsőként ítélte oda az emberközpontú irodafejlesztés egyik legmagasabb fokozatát a Futureal fejlesztésében megvalósult Corvin Technology Park-nak az International WELL Building Institute. A Corvin Sétány arculatát jelentősen meghatározó, újgenerációs irodaház megfelelt a nemzetközi WELL épületminősítés feltételekinek, ami a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

A nemzetközi WELL tanúsítvány az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli a levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség alapján. A Corvin Sétány keleti tömbjében elhelyezkedő Corvin Technology Park nem csupán a tervezéskor kapta meg elsőként az előminősítést, de a fejlesztést követően a leghamarabb felelt meg hivatalosan is a szigorú WELL standardnak. A BREEAM Very Good minősítést is szerzett épület környezetbarát megoldásai közé tartoznak többek közt a kerékpártárolók, az elektromosautó-töltők, a víztakarékos szaniterek és az energiatakarékos, hővisszanyerős gépészeti rendszer.

A 3h építésziroda Kft. által tervezett irodakomplexum építésénél nagy hangsúlyt fektettek a zöld környezet kialakítására és a kortárs művészetekre is. A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjjal is elismert Corvin Technology Park udvarát Mikus Áron Triptichon, valamint Dual nevű szobrai díszítik. Az irodaház előtt kialakított városi tér szoborral, pihenőfelületekkel várja a járókelőket, ezeket a belső udvarban egy szökőkúttal ellátott zöldfelület egészíti ki. A Corvin Technology Park környékén mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyorsmosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.

„Büszkék vagyunk, hogy hazánkban elsőként a Corvin Technology Park irodaház kaphatta meg hivatalosan is a WELL épületminősítést. A Futureal a hazai trendeket megelőzve kötelezte el magát évekkel ezelőtt az emberközpontú fejlesztéseket elősegítő tanúsítvány mellett, és ez a döntésünk jelenleg hatalmas előnyt jelent a piacon. Azt tapasztaljuk, hogy koronavírus-helyzet ellenére továbbra is nagy a bérlői igény a kiváló lokációjú, a dolgozók jóllététét és a fenntarthatóságot is szem előtt tartó minőségi irodákra” – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A 100 millió eurós értéket meghaladó Corvin Technology Park 14 000 négyzetméter területű első tömbje, majd a 13 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező második üteme is az OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap tulajdonába került. A tervezésnél kiemelt figyelmet kaptak a technológiai vállalatok igényei.

További cikkek