Corvin Technology Park

Corvin Technology Park

A Corvin Sétány keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában helyezkedik el a két ütemben megvalósult, összesen 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park. Az ’A’ kategóriás irodaház már a tervezési fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt, valamint megkapta a nemzetközi International WELL Building Institute Platina előminősítését. A Corvin Technology Park épületében többek közt az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer működik.

A WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz áll a dolgozók rendelkezésére. A hazainál is szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelő kialakítás, komfortos akusztikai tulajdonságok, művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások várják a dolgozókat.

Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok is találhatók. Mindemellett biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kaptak. Az épületet ráadásul a digitális korszak, a technológiai vállalatok elvárásainak megfelelő technikai megoldásokkal tervezték. Már a folyamatok elején kiemelt figyelmet kapott, hogy a technológiai cégek számára meghatározó, magasabb elektromos kapacitás álljon rendelkezésre. A Corvin Technology Parkot folyamatos, szünetmentes működést biztosító rendszerekkel, valamint a kétoldali független elektromos betáppal is ellátták.

Az épület utcai homlokzatainak lyukarchitektúráját egy olyan két síkban működő vakolatrendszerrel alakították ki, amely fonatstruktúrát ad ezen felületeknek. A fény-árnyék hatások érvényesülése érdekében egy speciális hőszigetelési rendszer (multipor) használatával pontos éleket adó sima felszínt hoztak létre. Ezeket a tömbszerű tömegeket a belső udvaron, a bejárati lobbik felett egy 1000 négyzetméteres üvegfal osztja meg. Ez a parapetüveg elemeknél arany háttérfestésével, háromszög mintázatával az egész belső udvar légterét, illetve a csatlakozó lyukarchitektúrájú tömböket tükörként duplázza meg. Az épületegyüttes egy elegáns és látványos teret hozott így létre, kapcsolatot teremtve a Szigony utca és a Corvin Sétány között.

Méret: 27 390 m2 GLA

  1. ütem 14 366 m2 GLA
  2. ütem 13 024 m2 GLA

 

Megközelíthetőség

– Üllői út – Nagykörút kereszteződése, jelentős gépkocsi és tömegközlekedési csomópont

– M3 metró Corvin-negyed, Klinikák állomásai

– 4-es és 6-os villamosjáratok megállója

– a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető főút mentén

További cikkek