Budapest One

BUDAPEST ONE

Eddigi legnagyobb irodafejlesztési projektjét valósítja meg a Futureal Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában. A 66 500 m2 alapterületű, szalagként hullámzó Budapest ONE irodaparkot úgy alakították ki, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. Ennek eredményeként a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb forma jött létre. Az irodapark bejáratai a környező közlekedési tengelyekhez igazodnak.

A 4-es metró, a Kelenföldi pályaudvar, valamint az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál épülő irodaház nemcsak a belvároshoz esik közel. A dél-budai agglomerációból, valamint a közeli nagyvárosokból (Érdről, Székesfehérvárról vagy Tatabányáról) 40 percen belül megközelíthető az Etele tér mintegy 250 ezer ember számára.

Az épület földszintjén éttermek, drogéria, bankjegyautomata és gyógyszertár is helyet kap. Mindezek mellett tágas zöldövezetet és 417 férőhelyes mélygarázst biztosít majd az iroda több ezer dolgozójának. Az irodapark belsejében félhektárnyi nyitott köztér épül, amit szökőkutak és egyedi kialakítású zöldterület tesz majd közkedvelt találkozóhellyé.

A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy az összes jövőbeni irodaépület-fejlesztését a WELL irányelvei szerint valósítja meg. Ennek érdekében, a környezettudatosság részeként, az épülethasználók egészségét az egyik legfontosabb tényezőnek tekintették. Az irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítést. A WELL Building iránymutatásainak megfelelően, a Budapest ONE-t energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelték fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borították. Multifunkciós szoba, zöld terasz, tusolóval felszerelt biciklitároló és vízmentes nanotechnológiás autómosó is van átadott 1.ütemben. Az épület tetején panorámás futópálya áll  a dolgozók rendelkezésére, emellett lehetőség van  az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is.

Méret: 66 500 m2 GLA

I. ütem mérete: 27 900 m2 GLA

II. ütem mérete: 19 700 m2 GLA

III. ütem mérete: 18 900 m2 GLA

 

Megközelíthetőség

– M1 és M7 autópályák – közvetlen lehajtók
– M4 metró – Kelenföld Vasútállomás végállomás
– BKK autóbuszok

–  1-es, 19-es, 49-es villamosok végállomása
– helyközi járatok buszpályaudvara (nyugat-magyarországi régió)
– Kelenföldi vasútállomás (elővárosi, belföldi és nemzetközi járatok állomása)

További cikkek