Nordic Light Trio irodaház

Nordic Light Trio

A Skanska fejlesztése, a Nordic Light Trio irodaépület világszínvonalú jövőképes munkahelyi környezetet teremt a bérlők számára. Az irodaépület megkapta a WELL v1 Core & Shell Gold minősítést, továbbá a LEED Gold környezetvédelmi tanúsítványt és az arany szintű Access4you akadálymentességi besorolást is. A Váci úti irodafolyosón található „A” kategóriájú, hétemeletes épület 14 000 m2-nyi bérelhető területtel, 223 parkolóhelyet biztosító mélygarázzsal és 2 400 m2-es parkosított kerttel rendelkezik.

A már sikeresen működő Nordic Light irodakomplexumot a 2020-ban átadott Nordic Light Trio tette teljessé, melyet a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. választotta székhelyéül.  A Váci úti irodafolyosón található projekt tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető – az M3 metró, az 1-es villamos és több trolibusz megállója is kényelmes távolságban található, míg a városközpontból kerékpárral vagy 10 perces autóúttal is elérhető.

A Paulinyi & Partners által tervezett irodakomplexum kialakításának fő szempontja a kényelmes munkavégzéshez szükséges munkaterület, valamint a munkahelyi egészség és jólét biztosítása volt. Az épület számos kényelmi funkciót kínál, köztük egy barátságos és hangulatos skandináv lobbit, valamint egy kávézót, ami a tágas, egyaránt munkára és pihenésre alkalmas zöld növényzettel rendelkező kerthez kapcsolódik. Az ingatlanhoz egy kerékpárral is megközelíthető átjáró is tartozik. A kerékpárral érkezők biztonságos tárolóban hagyhatják járművüket, és érkezés után frissítő zuhanyt vehetnek.

A Skanska az irodaház építésén túl egy megnövelt, mindenki számára nyitott zöld térrel és az épület körüli felújított közterületekkel járult hozzá a helyi közösség mindennapjaihoz. A vállalat egy helyi művészekből álló csapattal együttműködve falfestményt is készített az épület egyik homlokzatára, amely egyedi és inspiráló elemként gazdagítja a teret. A speciális igényű emberek számára is hozzáférhető épület valóban befogadó környezetet teremt.

A hatékony szellőzésnek köszönhetően az épület 30%-kal több friss levegőt biztosít használóinak, mint azt a helyi előírások megszabják. Az alkalmazott megoldásoknak és a közös helyiségekben elhelyezett LED világításnak köszönhetően az épület energiafogyasztása hatékonyabb. A Nordic Light Trio az ivóvíz 40%-át takarítja meg a vízfogyasztás csökkentésére tervezett vízgazdálkodásnak köszönhetően. A nappali fény bejutását a megfelelő épülettervezésen keresztül maximalizáltuk (a rendszeresen elfoglalt terek legalább 75%-át természetes fény világítja be és rendelkezik kilátással).

További cikkek