Advance Tower

Advance Tower

A Futureal fejlesztéseként megvalósult 8 szintes, összesen 20 000 m2-es, ’A’ kategóriás épület a Váci úti irodafolyosón helyezkedik el, formavilága az utcaképhez igazodik. A Paulinyi & Partners építésziroda tervezői a létrejött homlokzat kialakításához a környező irodaépületek alapos vizsgálatával jutottak el. Az így kapott keretes szerkezetű, lyuk architektúrára hasonlító, de a korszerű függönyfalas irodaházak méretrendjét átvevő szerkezeten a homlokzati lamella elemek és az éjszakai világítás különleges megjelenést biztosítanak az épületnek.

Az Advance Tower egyedi tervezésű üvegfelületeinek köszönhetően a komplexumban kialakított irodákban magas a természetes fény aránya, elkerülhető a túlmelegedés, és a káprázatmentes megvilágítás is biztosítható. Az irodaház mindkét ütemét okos megoldásokkal és fenntartható technológiákkal szerelték fel. Az intelligens épületirányítási rendszerrel az épület gépészeti és elektromos rendszerei az energiahatékonyság maximalizálása érdekében optimálisan működtethetők. Az irodaház közel 10 százalékkal kevesebb primer energiát fogyaszt, mint egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező, de csak a magyar szabályozást betartó épület. A fenntartható szemléletmód a víztakarékos szanitereknek köszönhetően az ivóvízfogyasztásban is megmutatkozik.

A tervezés során az is kiemelt szempont volt, hogy újrafelhasználható anyagokat építsenek be, ezzel is csökkentve a hulladéktermelést. Ilyen például az üveg, de a homlokzaton található függönyfal is ebből a megfontolásból készült alumíniumból. Az irodaház a szabályozási kötelezettségen felüli akadálymentességet biztosít, a kerekesszékesek mellett a látás- és halláskárosultak számára sem okoz gondot a közlekedés az épületben. Az irodaház értékét tovább növeli a remek elhelyezkedésből fakadó kilátás a felsőbb emeletekről: Budapest, a budai hegyek, valamint az agglomeráció látványa tárul az ott dolgozók szeme elé.

A komplexum egyediségét korszerű irodaterei mellett többszintes belső udvarának köszönheti. Az első és második emeletről megközelíthető belső kertben privát és közösségi terek egyaránt helyet kaptak. Az így létrejött dinamikus térkompozíció egyedi megoldást jelent, ami igazán különlegessé teszi az épületet a környező irodákhoz képest, hiszen a tetőkert így közel 1200 négyzetméter zöldfelületet biztosít, a 2. ütem így méltán vált érdemessé 2019-ben Az év legzöldebb projektje-I. helyezett- díjra .


A BREEAM-tanúsítványt is szerzett Advance Tower a WELL Building Standard (WELL) minősítésének megfelelően tervezték és üzemeltetik. Európában elsőként, a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje – köztük az Advance Tower – egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését.

Méret: 19 861 m2 GLA

  1. ütem 11 361 m2 GLA
  2. ütem  8 500 m2 GLA

 

Megközelíthetőség

– gépkocsival a Váci út felől
– M3 metró – Dózsa György úti állomás
– 79-es trolibusz

További cikkek