Green Talk

Green Talk november: Az építési ágazat karbonlábnyomának csökkentési területei Magyarországon

A HuGBC szakértői közreműködésével készíttetett nemrég tanulmányt a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács a címben szereplő témakörben. A webináriumon a legfontosabb következtetéseket összegezzük.

 

Az NFFT „Cselekvési terv javaslat a természeti örökségünk védelméről és a természeti erőforrások fenntartható használatáról” anyag hét pontban fogalmazta meg a természeti erőforrásokhoz kapcsolódó fenntarthatóság fő vonalait, és nevesítette a cselekvés kulcságazatait:

„A fenntarthatósági fordulat stratégiai elemei a területhasználat reformja, a körforgásos gazdaság és a karbonszegény gazdaság kell legyenek. A fenntarthatósági fordulat kulcsterületei a különösen nagy területhasználattal és a jelentős anyagfelhasználással bíró ágazatok: többek között az építőipar, a mezőgazdaság, a közlekedés és az energiagazdaság. Ezekben az ágazatokban a fordulatot az ösztönzők és a korlátok megfelelő áthangolásával, általános szemléletformálással, valamint a környezeti lábnyom csökkentését szolgáló innovációk, technológiai fejlesztések támogatásával lehet elérni.”

A tanulmány három fő témakör: a területhasználat, az anyaghasználat és az éghajlatváltozás mérséklése magyarországi értékelését végezte az építőipar vonatkozásában, ennek legfontosabb következtetéseit összegzi Beleznay Éva, a HuGBC vezető fenntarthatósági tanácsadója.

Regisztráljon itt!

 

További cikkek