Urban Update Konferencia

Urban Update 2021 Konferencia – Egészséges város a WELL minősítés tükrében

Barnamezős városfejlesztési projektet indít el az Otthon Budapesten program. A városházi gondolkodás kiterjesztése érdekében december 9-én ingyenes, mindenki számára nyitott, online szakmai konferenciát tartottak, ahol Kurucz Regina WELL AP&Faculty képviselte a HuGBC-t.

A Fővárosi Önkormányzat megfizethető lakásokat és egészséges, zöld környezetet, élhető és élettel teli városrészeket szeretne kialakítani Budapesten, ennek érdekében indította el az Otthon Budapesten programot. A program keretein belül most a 21. századi barnamezős városfejlesztés projekt kezdődik el.  A projekt célja, hogy felmérje milyen fejlesztések történnek jelenleg a városban, meghatározzon egy egységes jövőképet, és ez alapján szabályozási változtatási javaslatokat fogalmazzon meg. A városházi gondolkodás kiterjesztése érdekében december 9-én ingyenes, mindenki számára nyitott, online szakmai konferenciát szerveztek.
Az, hogy Budapesten és a környező településeken milyen lesz élni húsz, ötven, vagy épp száz év múlva, nagyban múlik azon, hogy mihez kezdünk a belváros és a külváros közötti átmeneti zónával, mihez kezdünk a jobbára ezt a zónát célzó nagyléptékű beruházásokkal. A kérdés azért is nagyon aktuális, mert az elmúlt évtizedben egyre több olyan hosszútávú, 5-15 év alatt kiépülő beruházás is megjelent Budapesten, amelyek jelentős átalakulást hoznak egy-egy városrész, de akár az egész város életébe is.
 
A konferencián Kurucz Regina okl. építíészmérnök, WELL AP képviselte a WELL Munkacsoportot és Egészséges város a WELL minősítés tükrében című előadásában mutatta be a WELL épületegyüttesekre és városnegyedekre kidolgozott minősítését. A WELL Community Standard több mint száz jó gyakorlatot tartalmaz az egészséges, fenntartható és emberközpontú épített környezetért a WELL tíz témaköre mentén.
 
 
Ha érdekel a WELL Community Standard érdeklődj a WELL Munkacsoport tagjainál a részletekről.

További cikkek