WELL Performance Rating

A dublini „Living Lab” szerezte meg az első WELL Performance minősítést a világon

Világelső! Az ETHOS Engineering dublini „Living Lab” központja lett a legújabb WELL minősítés első minősített létesítménye. A beltéri környezet és a felhasználói élmény rendszeres mérésével alkottak egészséges, biztonságos és produktív munkatereket.

2022. augusztus 3-án adta hírül az Ethos, hogy a dublini „Living Lab” központ megszerezte a WELL Performance Rating minősítést. Ez a minősítés 2022. áprilisában indult és ez az épület teljesítette elsőként a követelményeket. Az Ethos az EMEA régió egyik vezető adatközpont gépészeti és elektromos tervezési tanácsadó vállalata: 45 adatközpont terveztek világszerte, ezek közül huszonhármat Írországban. Ezen kívül ingatlanfejlesztéssel is foglalkoznak, például mintegy 900 ezer m2 shell&core és fit-out irodafejlesztést, 400 ezer m2 mixed-use fejlesztést, 8500 lakóegységet, 1700 hotel ágyat, 1100 börtöncellát, 3000 egészségügyi ágyat és 30 működő színházat valósítottak meg Írországban és világszerte.

 

A WELL Performance Rating minősítés egy új, iparágvezető benchmark, melynek célja, hogy segítse a szervezeteket az épület teljesítményadatai és a felhasználók tapasztalatai alapján az üzleti döntések előremozdításában, valamint az egyéni és vállalati egészség és well-being fokozásában. A WELL Performance Rating útmutatást kínál arra, hogy miként lehet a beltéri környezeti minőséget folyamatosan monitorozni és megfelelő szinten tartani. A megoldások alapja a WELL Building StandardTM , de annak széles palettájából a beltéri környezet minőségét (IEQ) monitorozó megoldások vannak kiemelve. Ezek közé tartozik a beltéri levegőminőség, a vízminőség, megvilágításmérések, hőkomfort mérések, akusztikai mérések és a felhasználói élmény mérése.

A projekteknek minimum 21 kreditet kell teljesíteniük a minősítés megszerzéséhez. Az Ethos épülete 24 kredit teljesítésével szerezte meg a minősítést.

Az Ethos úttörőként indította el a Living Lab kezdeményezést, amelyhez a dublini Sandyfordban található saját központját használta tesztterületként, és számos intelligens épülettechnológiát és érzékelőt telepített, amelyek jelentősen növelik az épület által szolgáltatható információ mennyiségét. Ezek közé tartoztak a levegőminőség, az emberek számlálása, az asztalfoglaltság, az energiamérés és az akusztikai szenzorok. A megadott adatok együttesen lehetővé tették a cég számára, hogy szabályozza és vezérelje a munkakörnyezetet, optimális szintű szellőzést, térkezelést és személyzetet biztosítva.

Az Ethos alapítója és vezérigazgatója, Greg Hayden elmondta: „Az elmúlt két évben nagy kulturális változásnak lehettünk tanúi a munka világát illetően. Megtiszteltetés számunkra, hogy elértük ezt a minősítést, mivel ez elismeri meggyőződésünket, hogy az irodáknak és munkahelyeknek világszerte egészséges, biztonságos, produktív tereknek kell lenniük, amelyek nagyon emberközpontúak. Gratulálok Müge Karasahinnak, digitális fenntarthatósági és wellness-vezetőnknek, hogy élére állt a minősítés kezdeményezésének Brian Coogan, a digitális szolgáltatások (intelligens épületek) igazgatójának és az Ethos csapatának közreműködésével.

Az Ethos arra használja fel a megszerzett tapasztalatot, hogy mérnöki szolgáltatóként új szolgáltatásként kínálja ügyfelei számára a minősítés megszerzésének támogatását, hogy okos, összekapcsolt és egészséges tereik legyenek.

 

A szolgáltatáscsomag részeként elindított egy bérlői elkötelezettséget biztosító mobilalkalmazást is, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy mobiltelefonjukon keresztül kapcsolatba léphessenek épületükkel, ellenőrizzék az épületre vonatkozó információkat, szoba/asztal foglalásokat, parkolóhelyeket, érintésmentes hozzáférést biztosítva az épülethez, ami  az ideális megoldás az irodai visszatérés tervezéshez és koordinálásához, hatékony és biztonságos módon.

Rachel Hodgdon, az International WELL Building Institute (IWBI) elnök-vezérigazgatója elmondta: „Azáltal, hogy a láthatatlant láthatóvá teszi, a WELL Performance Rating közli az épületbe belépőkkel, hogy az megfelel vagy meghaladja az iparágban elismert egészségügyi mérőszámokat. Gratulálunk az Ethos Engineeringnek a WELL Performance Rating minősítés eléréséhez, jelezve elkötelezettségét, hogy az embereket helyezi előtérbe.”

Müge Karasahin, az Ethos Digitális Fenntarthatósági és Wellness-vezetője elmondta: „Írország 2030-2050 közötti zéró szén-dioxid-kibocsátással/fenntarthatósággal kapcsolatos kötelezettségvállalásai kihívást jelentenek a megfelelő digitális beavatkozások tervezése és beágyazása nélkül – (IoT (dolgok internete), érzékelők, elemzések, intelligens automatizálások stb.). ) Hozzátette: a „Living Lab” egy olyan kezdeményezés, amely most számít – mint iparági vezető, progresszív fenntarthatósági és innovációs menetrenddel nem várjuk meg, hogy 2030 megtörténjen – szeretnénk a görbe előtt járni, az épületeket digitálisan átalakítani, hogy igazolhatóan teljesítsük a fenntarthatósági és az emberi egészséggel kapcsolatos és well-being célokat. Összességében ez a kezdeményezés lehetővé teszi számunkra, hogy bemutassuk ügyfeleinknek, hogyan működik ez a megközelítés, ha saját épületeikre alkalmazzák. Ez egy módja annak, hogy eljussunk abba a jövőbe, amiben mindannyian reménykedünk.”

Szerző: Kurucz Regina

Kép és szöveg forrása: https://www.ethoseng.ie/latest/first-in-the-world-irish-owned-ethos-engineering-earns-well-performance-rating-for-dublin-hq-s-living-lab-using-data-and-occupant-experience-to-create-healthy-safe-and-productive-offices-and-workspaces

További cikkek