Ami jó az embereknek, az jó az üzletnek is -Egészségbe fektetni kifizetődő!

Az egészségbe és jóllétbe való stratégiai befektetés világszerte elengedhetetlen a szervezetek számára. Habár a kutatásokban már régóta szó van az emberközpontú gyakorlatok egészségügyi előnyeiről, arról, hogy milyen pozitív hatása van ezen törekvéseknek az üzleti teljesítményre és pénzügyi megtérülésre, még kevés szó esett.

A kutatások azt mutatják, hogy az egészségügyi stratégiákba fektető vállalatok javuló teljesítményt és nagyobb pénzügyi megtérülést érhetnek el:

  • 10%-os javulás érzékelhető mentális egészségben
  • 26%-os növekedés a riportált jóllét-pontokban
  • 28%-os növekedés a munkahelyi elégedettségben
  • 10 pontos ugrás a hatékonysági értékekben

 

Az ön szervezete is tud profitálni abból, ha egészséggel és jólléttel kapcsolatos stratégiákat épít be a vállalati kultúrába, hiszen ezáltal növekszik a munkavállalói hatékonyság, csökkennek a gyógyulásra fordítandó költségek és a legtehetségesebb munkavállalók megszerzése és megtartása sem probléma többé.

A WELL minősítő intézet, az International WELL Building Institute’s (IWBI) most adta közzé azt a kiadványát, amely 60 független kutatás összefoglalóját tartalmazza. Címe: Investing in Health Pays Back: The Growing Research Behind the Business Case for Healthy Buildings and Healthy Organizations, azaz Az egészségbe való befektetés megtérül: Az egészséges épületek és egészséges szervezetek mögötti egyre növekvő kutatás. A kiadvány alapját képező tanulmányok olyan neves kutatóintézetekben születtek, mint a Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvard’s T.H. Chan School of Public Health, Wharton School of the University of Pennsylvania, Pacific Northwest National Laboratory, RockyMountain Institute (RMI), University of Colorado-Boulder és még sokan mások.

A könnyen olvasható, összesen 36 oldalas szinopszis bemutatja, hogyan érhető el hozamnövekedés, illetve az egyes produktivitási mutatók hogyan nőnek meg az emberközpontú intézkedések hatására.

Néhány érdekes adat a tanulmányból:

  • A méltán híres Landsec csoport kutatása azt az eredményt hozta, hogy amint beköltöztek WELL-tanúsított londoni irodájukba, hatékonyságuk 30%-kal megnőtt, annak ellenére (is), hogy az épület nem is a legmagasabb szintet érte el a WELL tanúsítás során. 
  • Az amerikai kutatások azt mutatják, hogy az amerikai vállalkozások évente 1 billió dollárt veszítenek az önkéntes fluktuáció miatt.
  • Egyetlen egy munkavállaló önkéntes kilépése a munkavállaló 6-9 havi munkabérével megegyező plusz költséget generál.
  • A megnövelt beltéri környezetminőség – a javulás mértékétől függően – 61% és 101% között javítja a kognitív funkciókat.

További cikkek