Academia Irodaház

WELL épületek a Green Walkon

Szeptember 11 és 15. között több mint 10 épület járható be idén szakmai vezetéssel, köztük két WELL épület.

ÉPÍTSD A JELENT, ALAKÍTSD A JÖVŐT

A Nemzetközi Zöld Építés Hetének minden évben elmaradhatatlan programja a Green Walk! Nézze meg velünk a jövő épületeit, inspirálódjon és hallgassa meg az érdekes szakmai előadásokat, ahol tervező építészekkel, fejlesztőkkel és üzemeltetőkkel mutatjuk be Önnek a kiválasztott épületek legkülönlegesebb tulajdonságait.

ACADEMIA IRODAHÁZ BEJÁRÁS

A 12 500 m2 nagyságú irodaház az utóbbi időben teljeskörű átalakításon ment keresztül, ahol mára már innovatív megoldásokkal és a lehetőségek széles választékával várja bérlőit és vendégeit. Az ACADEMIA megújulásának alkalmából a fejlesztő ConvergenCE az ott dolgozók fizikális-és mentális egészségének megőrzését és a professzionális munkakörnyezet megteremtését tűzte ki célul. 
Az ötletek megvalósulását pedig a BUILDEXT-tel megálmodott, a régióban egyedülálló, csúcstechnológiával felszerelt építészeti és belsőépítészeti megoldások biztosították. A komplexum mindeközben megszerezte a WiredScore-Gold tanúsítványát, hamarosan pedig az ingatlanszektor legnépszerűbb zöld minősítéseivel is büszkélkedhet, mint a BREEAM és Access4you. A fejlesztő pedig a belváros első WELL – Platinum minősítésének megszerzését is megcélozta.

H2Offices IRODAKOMPLEXUM BEJÁRÁS

A H2Offices a Skanska legújabb fejlesztése, a Váci úti irodafolyosó szívében, a Fővárosi Vízművek egykori telkén épült fel az irodakomplexum első fázisa és ehhez az örökséghez fűződő egyedülálló kapcsolatot tükrözi a név is. A Skanska környezettudatos megközelítése a hagyományos skandináv tervezési elvek épületbe való integrálásában nyilvánul meg, ami egy emberközpontú teret eredményez, zökkenőmentesen integrálva a természetet a nyüzsgő városba. A szolgáltatások közé tartozik egy nagy nyitott zöld kert vízelemmel, zöld teraszok a legfelső emeleteken, edzési lehetőség a panorámás tetőtéri futópályán, valamint számos fenntarthatósági és jólléti szolgáltatás. A multifunkcionális kert nemcsak az épület használói, hanem a szomszédos közösség tagjai számára is elérhető. 
 
A bejárás során az alábbiakra kerül sor:
– lobby, kert, tetőtéri futópálya, zöld teraszok megtekintése
– mélygarázs szintek bejárása
– gépészet és kerékpáros öltözők megtekintése
– a fenntarthatósági lépések, zöld megoldások ismertetése.
– Tájékoztatás az alacsony karbon kibocsátású anyagok beépítéséről és az energetikai teljesítményről.
 
A H2Offices B épület WELL Előminősített épület.
A szervezők fenntartják a program változásának jogát.
 
Az épületbejárásokra regisztráljon a HuGBC oldalán:

További cikkek