A WELL NOURISHMENT fejezet megköveteli a gyümölcsök és zöldségek könnyű elérhetőségét és a tápanyagtartalom átláthatóságát. A fogyasztók információt szerezhetnek az épületben elérhető ételek és italok kalóriatartalmáról, makrotápanyag tartalmáról és az allergénekről. Kerülendők a mesterséges adalékanyagok (színezők, édesítők, tartósítószerek, transzzsírsavak). Az ezekről való tájékoztatás nemcsak a csomagolt termékek esetében elvárás, hanem a helyszínen készülő ételek esetén is (pl ebédmenü).
Célszerű a hozzáadott cukrok, a nem teljeskiőrlésű gabonafélék, valamint a feldolgozott élelmiszerek és a vörös húsok fogyasztásának visszaszorítása. A speciális étrendet igénylők is találhatnak számukra megfelelő alternatívát. A WELL ösztönzi a saját veteményeskertek kialakítását vagy bármilyen ehető gyümölcs termesztését a projekt határain belül. Egy WELL projektnél az is értékelési szempont, hogy az adott lokáció mennyire teszi lehetővé a jó minőségű élelmiszerek egyszerű beszerzését, illetve, hogy az üzemeltetők környezeti szempontokat szem előtt tartva, felelősen járnak-e el az ételek beszerzésekor.
A WELL épület olyan környezetet teremt, ahol az egészséges választás a legegyszerűbb választás.