Active score

Az ActiveScore™ összhangban a WELL-el

Az ActiveScore™ bejelentette, hogy tanúsítványa összehangolásra került az International WELL Building Institute™ (IWBI™) WELL Certification (WELL™) tanúsítványával.

A WELL és az ActiveScore tanúsítványok egyaránt támogatják a jóllétet az épületek fejlesztésével és a fenntarthatósági stratégiák inspirálásával. Az összehangolás azt jelenti, hogy a két tanúsítvány együttesen segíthet erősíteni az ambiciózus épületprojekteket világszerte. Az ActiveScore és az IWBI egymást kiegészítő útmutatásai végső soron jobb épületeket eredményeznek.

Mivel az építési szabványok olyan kritériumokat tartalmaznak, amelyek több értékelést is érintenek, az ehhez hasonló összehangolások lehetővé teszik az épülettulajdonosok számára, hogy egyszerűsítsék a tanúsítást és egyidejűleg pontokat szerezzenek a különböző minősítésekhez.

Mind az ActiveScore, mind az IWBI elkötelezett az épületek javítása mellett a felhasználók számára, várakozással tekintenek az előttük álló közös út elé.

Hogyan működik?

Az építészek és a fejlesztők az összehangolást felhasználhatják az egészséges, támogató infrastruktúrát biztosító épületek tervezéséhez. Az ActiveScore és a WELL értékelőlap elemei egyaránt a tervezés hatékonyságának javítására összpontosítanak.

Az ActiveScore Gold vagy annál magasabb minősítése megfelel a WELL V04-es kritériumának – „Létesítmények az aktív használók számára”. E szabály célja, hogy „az aktív ingázást olyan létesítményekkel segítse elő, amelyek még szélesebb körben támogatják az épületbe való kerékpározást és az aktív használókat”.

Az ActiveScore Gold vagy annál magasabb értéke megfelel a WELL kritériumok „1. rész: Kerékpáros infrastruktúra biztosítása 2. szinten „ és „2. rész: Zuhanyzók, szekrények és öltözködési lehetőségek biztosítása a V04: Aktív ingázók és a felhasználók támogatása” jellemzőinek. A WELL-projekteknek a dokumentáció benyújtásának részeként be kell nyújtaniuk az ActiveScore hivatalos tanúsítási dokumentumait.

Forrás: IWBI Newsletter

További cikkek