22 helyszín szerzett WELL minősítést Európában a 2023 Q1negyedévben

Továbbra is Franciaországban (64 minősített lokáció), Hollandiában (44) és Spanyolországban (35) legnépszerűbb a WELL Certification egészséges épületminősítés. Az öt minősített magyar irodaépülettel az eddigi stabil kilencedik helyünk veszélyzónába került.

Az európai TOP10 ranglistán a sorrend nem változott az előző negyedévhez képest, de a tizedik helyre Írország (4) mellé csatlakozott Csehország (4) és Románia is (4). Magyarország öt minősített irodaházzal jelenleg kilencedik a listán. Reméljük, hogy a kilenc előminősített helyszín közül hamarosan ismét néhány minősítést szerez.

Az európai WELL Certification minősítéssel rendelkező ingatlanok száma a legutóbbi negyedévben 212-ről 234-re nőtt, ami 10%-os növekedés három hónap alatt.

Ismerje meg, hogy milyen WELL minősítések közül választhat.

https://wellstandard.hu/well-standard/milyen-well-minositest-szerezhet-egy-letesitmeny/

U•Center – Románia WELL Platinum (Kép forrása: IWBI hivatalos projekt adatbázis)

U•Center – Románia

A 2023 Q1 negyedév legnagyobb meglepetése Románia, ahol a minősített épületek száma kettőről négyre emelkedett. A négy romániai WELL minősített épület egyike az U•Center. Ideális helyen, Bukarest két legszebb parkja,a Tineretului park és a Carol park között található és közösségi közlekedési útvonalakkal teljes mértékben kiszolgált. Az U•Center felülmúlja a modern irodafelhasználók elvárásait.

A-osztályú műszaki jellemzők, a kortárs és friss építészeti tervezés, valamint az intelligensebb, hatékonyabb és egészségesebb rendszerek legújabb technológiáit magában foglaló belső rendszerek jellemzik a 31.000 m2-es épületet.

Egyre népszerűbb a WELL Health-Safety Rating Európában is

A gyorsabb WELL Health-Safety Rating tanúsítási folyamat főleg az üzemeltetési folyamatokra összpontosít, amelynek célja, hogy az épületet és az épülethasználókat minél rezíliensebbé (ellenállóbbá) tegyük.

A WELL HSR minősített épületek száma 9%-kal nőtt Európában az utóbbi negyedévben. Jelenleg 551 ingatlan használja ezt a minősítést Európában, ami szinte elenyésző a globális 26.878 tanúsított helyszínhez képest. A Health-Safety Rating az USA-ban igazán népszerű, a tanúsított helyszínek több mint 70 százaléka ott található, ami azért meglepő, mert a WELL Certified épületek csupán 22%-át jegyzi az Amerikai Egyesült Államok, míg a nagy minősítés Kínában a legnépszerűbb, ahol a WELL Certified lokációk 32%-a található.

Visszatérve az európai WELL Health-Safety Rated helyszínekre (551 lokáció) érdekesség, hogy Lengyelországban már 109 tanúsított helyszín található. A varsói és krakkói irodákon kívül például tanúsítással büszkélkedhetnek katowicei business parkok és számos épület Gdansk, Poznan, Lodz, Mazowieckie, Małopolska,Dolnośląskie és Śląskie városokban. A tanúsított helyszínek között van vasútállomás, hotel és konferenciaközpont is. Reméljük, hogy hamarosan itthon is lesznek fővároson kívüli WELL minősített épületek.

Tudjon meg többet a gyors WELL Health-Safety Rating minősítésről itt.

https://wellstandard.hu/well-standard/mi-az-a-well-health-and-safety-rating-es-miert-marad-orokre-aktualis/

Kurucz Regina

WELL Munkacsoport vezető

Adatok forrása: saját gyűjtés a hivatalos adatbázisból

További cikkek