MSD iroda

Emberközpontú fenntarthatóság: az iroda, ahova jó bejönni – MSD

A világ egyik legnagyobb innovatív gyógyszeripari vállalat irodájának kialakításánál alapvető kritérium volt, hogy rugalmasan tudja kiszolgálni a különböző részlegeket és eltérő munkastílusokat.

Az amerikai központú MSD több mint 30 éve van jelen Magyarországon budapesti székhellyel, 200 munkatárssal. A Millenium Gardensben kialakított új irodának meg kellett felelnie az MSD magas szintű nemzetközi standardjainak és a WELL környezettudatos minősítés elveinek is.

Az MSD odafigyelt, hogy a munkatársakat is bevonja a teljes folyamatba, így az iroda az ő igényeik figyelembevételével került tervezésre és kivitelezésre. Erről a folyamatról mesélt az MSD Magyarország facility managere, Koncz Gabriella, a Finta Stúdió interior designerei, Tóth Petra és Faezeh Soltani Nejad, valamint az Ahrend Hungary ügyvezető igazgatója, Medvedovszky Gergely.

Mik voltak a fő elképzelések, irányvonalak az iroda belső tereinek megtervezésekor?

MSD: Legyen színes, vidám, otthonos, modern, kényelmes és funkcionális. Rugalmasan szolgálja a kollégáink munkavégzési igényeit, de legyen közösségépítő ereje is. Az egész tervezés és költözés során kiemelten figyeltünk a kollégák véleményére, tájékoztatására. „Hot desk” rendszerű nyitott iroda volt a cél sok különböző méretű tárgyalóval, fókuszszobával, telefonfülkével, eltérő célú egyéni és csoportos elvonulási lehetőségekkel, online és offline kollaborációt segítő terekkel, felszerelésekkel. Az eltérő típusú munkastílusok kiszolgálására egy csendes zóna kijelölését is kitűztük. Emellett nagy elvárásokat támasztottunk a levegő minőségével, a hőkomforttal, a megvilágítással és az akusztikával kapcsolatban is.

Finta Stúdió: Mivel a világjárvány megváltoztatta a munkahelyekről alkotott képünket, célunk az volt, hogy produktív és kényelmes belső teret teremtsünk. Hiszünk abban, hogy a rugalmasság a munkahelyhez kapcsolódó terek és környezetek jövőjének egyik kulcsfontosságú eleme. Az intelligens és jól megtervezett irodahelyiségek reményt és innovációt ösztönöznek. A félig nyitott szintek koncepciója sokféle módon megkönnyíti az napi munkavégzést, miközben szem előtt tartja a magánélet és a koncentrációra szükséges idő igényét.

Ahrend: Fontos volt a WELL standardoknak mindenben megfelelő iroda kialakítása, ami 10 témakörben fogalmaz meg alapkövetelményeket, melyek fókuszában mindig az ember áll. Ilyen például a levegő minősége, a hőkomfort, a világítás, az ergonómia vagy az akusztika. Ezeket több esetben sikerült túl is szárnyalnunk, hiszen a legmodernebb technológiai megoldások kerültek be az MSD új irodájába.

További cikkek