WELL Europe Q3 2023: A WELL Equity Rating minősítések fele európai

Világszerte terjed a 2023-ban megjelent új minősítés, az Equity Rating, ami az esélyegyenlőséget és az inkluzív vállalati környezetet díjazza. A minősített lengyel és angol helyszínek az Equity Rated helyszínek több mint felét teszik ki.

A legértékesebb erőforrás az ember

A WELL Equity Rating segíti a szervezeteket, hogy lépéseket tegyenek és elszámoltathatóak legyenek a sokszínűség, a méltányosság, a befogadás és az akadálymentesség terén. Ez az új minősítés minden munkavállaló számára kedvező fizikai és szociális környezetet biztosít a csúcsteljesítményhez, és hogy a legjobban érezze magát. A WELL Equity Rating a WELL Standard olyan bizonyítékokon alapuló stratégiáinak összessége az épített környezet tervezésének, üzemeltetésének és menedzselésének átalakítására, hogy olyan környezet jöhessen létre, melyben mindenki kiteljesedhet. A sokszínűség, a méltányosság, a befogadás és a hozzáférhetőség stratégiai alapok a kiemelkedően teljesítő szervezetek számára.

HB Reavis WELL Platinum irodája Pozsonyban

Ebben a negyedévben például a CMS 6.700 m2-es varsói irodája vállalta, hogy teljesíti a WELL Equity Rating követelményeit és sikeresen minősítést szerzett. Az Egyesült Királyságban többek között több lokációra szerzett ilyen minősítést a Landsec ingatlanfejlesztő és befektetési társaság, a Cisco, a Brookfield Properties és a JPMorgan Chase & Co.

Közel 300 minősített helyszín Európában

A 2023 Q3 negyedévben 273-ról 296-ra nőtt a WELL minősített helyszínek száma Európában, ami csak ebben a negyedévben több mint 8 százalékos növekedést jelent. Tizenhárom európai országban nőtt a WELL Certified minősített épületek száma, köztük sok bérlemény csatlakozott a programhoz.

Minősített irodaházak után minősített bérlemények

Jó hír a környezeti egészség szempontjából, hogy az irodaház minősítési hullám után egyre több a minősített bérlemény, beltéri környezet is.

Csehországban az Envista 3500 m2-es irodája szerzett WELL Platinum minősítést ebben a negyedévben. Szlovákiában a HB Reavis 5000 négyzetméteres irodája ért el WELL Platinum minősítést. A Smart Building Center 4200 négyzetméteres lengyelországi irodája lett WELL Silver minősített. Magyarországon a Colliers iroda mutat példát, 560 m2-es irodájuk a napokban WELL Health-Safety Rating minősítést szerzett.

Az Envista WELL Platinum irodája Csehországban

Indiában is igen népszerű a WELL minősítés. Az egyik szép példa ebben a negyedévben a Citi 1800 m2-es irodja, ami WELL Silver szintű minősítést szerzett.

Egyensúlyban a természet és a technológia

WELL Platinum minősítést szerzett az ARM Sophia Hub nevű 5600 négyzetméteres központja Franciaországban. Erdő által körülöleve, kilátással az Alpokra, amikor ez a dinamikus csapat nem az irodában van elfoglalva, valószínűleg a friss levegőn edz. A legtöbb ember egy erdős kanyonra néz az íróasztalától, a horizonton Mercantour hófödte hegycsúcsaival. A mediterrán nap világítja be a legtöbb napon az irodát, hiszen itt évente 300 a napsütéses napok száma és az épületet is úgy tervezték, hogy a természetes fény mélyen az épületbe juthasson.

Az Arm France WELL Platinum központja a természet közelségében

A korszerű iroda ambíciózus környezetvédelmi és wellbeing standardok alapján épült (LEED és WELL). Az iroda tervezése során központi elem volt az emberek jólléte – a kétszintes Atrium étteremtől (amelyet az Arm Cambridge-i globális központjának építészetéről neveztek el), ahol ízletes ételeket szolgálnak fel helyi bio forrásokból, számos kikapcsolódási lehetőséget biztosító térig, például van egy barista kávézó, egy edzőterem, tizenhét zuhanyzó és számos szabadtéri terasz, csocsóasztal, shuffleboard játékasztal, foglalható pihenőszobák kanapékkal, audio/zene szoba és hatalmas tetőterasz pergolával.

Az Arm France egy teljesen kétnyelvű iroda, és büszkék életkoruk és nemzetiségük változatos keverékére, 35 nációból. Kísérleteznek a „vezetői zónák” koncepcióval, azaz nincsenek egyszemélyes irodák, helyette a nyitott terű munkatereket és az együttműködések tereit ötvözik, és céljuk az együttműködési munkakultúra támogatása, amelyet az Armnál nagyra értékelnek.

HB Reavis iroda Pozsonyban

Irodaházak versenyelőnyben

Természetesen a bérleményi minősítések mellett továbbra is népszerű az irodaházak minősítése. Ennek szép példája ebben a negyedévben Prágában a CA Immo által fejlesztett Mississippi House (kb. 13.000 m2) és a Missouri Park (kb. 7.400 m2 bérelhető terület). Mindkét épületet úgy fejlesztik, hogy a legmagasabb és legújabb fenntarthatósági standardoknak feleljenek meg, köztük a LEED Platinum és a WELL Platinum minősítésnek. A Mississipi House WELL Core Platinum minősített és a kivitelezés tervezett befejezése előtt egy évvel már 50%-ban ki van adva.

További cikkek