A WELL Standardról

fenntartható fejlődési célok

Hogyan támogathatóak az ENSZ fenntartható fejlődési céljai a WELL segítségével?

Az emberi egészség elválaszthatatlanul kapcsolódik mind bolygónk egészségéhez, mind a mindennapi életet támogató társadalmi-gazdasági intézményekhez. Mit is jelent ez?
WELL at scale

WELL at Scale – gondolkozz az egészségről vállalati léptékben!

Már portfólió és vállalati léptékben is lehetőség van egy szervezet több telephelyét egy egyszerű mutatószámmal mérhetővé és összehasonlíthatóvá tenni, valamint ezáltal egyértelmű fejlesztési célértékeket meghatározni.
WELL minősítések rendszere

Milyen WELL minősítést szerezhet egy létesítmény?

Mivel az egészséges épülettervezést, üzemeltetést és használatot támogató WELL minősítések rendszere egyre bővül, ezért ebben a cikkben bemutatjuk a különböző WELL minősítéseket és azok fő jellemzőit. Ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy megismerve a WELL minősítések palettáját később célirányosan gyűjthessen információt.
WELL Building Standard

Honnan tudhatja, hogy egy épület valóban WELL minősítést szerzett?

WELL Kanapé webinárium sorozatunkban előre jeleztük, hogy a WELL Standard szerint épített épületek lesznek az új mérce. Mi sem igazolja ezt a tendenciát jobban, mint hogy egyre több ingatlanfejlesztés oldalán jelenik meg a WELL logó. De honnan lehet tudni, hogy az épület valóban WELL minősítést szerzett?
Health and safety rating

Mi az a WELL Health and Safety Rating és miért marad örökre aktuális?

Az IWBI és a Delos 2014-ben létrehozta a WELL minősítésként emlegetett WELL Building Standard Certificationt, amely egy átfogó, jólléttel kapcsolatos épületminősítés. Ebből az átfogó minősítésből fejlődtek ki a kisebb, tematikus minősítések, amelyeket Ratingeknek hívnak angolul. 2020-ban debütált az első, amelyet a COVID-19 hívott életre. Neve a WELL Health and Safety Rating (HSR), amely jelen cikk témája. 
WELL Standard pontozás

Pontozás

A WELL mind a tíz témakörében vannak kötelező követelmények (preconditions), amiket feltétlenül teljesíteni kell ahhoz, hogy a projekt WELL minősítést szerezhessen. Ezekért nem jár külön pont.