WELL 10 témaköre

Kellemes akusztika

A zajos munkakörnyezet csökkenti a munkavégzés hatékonyságát és az agy aritmetikai teljesítőképességét. Munkatársaink számára akusztikailag kedvező környezetet biztosítunk.

Tovább olvasok »

Hőkomfort

A nem megfelelő hőkomfort jelentősen befolyásolja a belső térben tartózkodók elégedettségét, és akár 6-8 %-kal is csökkentheti a munkavállaló produktivitását. Ezért a WELL Standard javaslatokat fogalmaz meg az emberi test számára kedvező fűtési- és hűtési megoldásokra, beleértve a szabályozhatóságot és az egyéni igényeket kielégítő egyedi fűtő-hűtő megoldásokat.

Tovább olvasok »
aktív sport

Fizikailag aktív élet

Magyarországon és Európa számos országában a lakosság betegségeinek nagy részét az elhízás és a mozgásszegény életmód okozza. Világszerte a felnőtt lakosság 25%-a fizikailag inaktív. Ez az arány a fejlett országokban megközelíti a 30%-ot. A mozgásszervi, keringési, sőt a mentális betegségek egy része is megelőzhető lenne nagyobb fokú fizikai aktivitással. A WELL v2 verzió az edzőtermek látogatásának ajánlása helyett nagy hangsúlyt fektet az aktív közlekedésre, a napközbeni mikromozgásokra, az ülőmunka helyetti ülő-álló munkavégzésre és a mindennapi ergonómiára.

Tovább olvasok »

Emberi bioritmust támogató megvilágítás

A WELL standard számos megoldást ajánl annak érdekében, hogy a dolgozók éberek, fittek és produktívak maradjanak egész nap. Például a Fény témakör megoldásai az emberi szervezet számára optimális természetes és mesterséges világítást biztosítanak. A szem a látáson kívül fontos szerepet tölt be a biológiai óra és a hormonháztartás szabályozásában.

Tovább olvasok »
egészséges ételek

Egészséges táplálkozás

A WELL épületek elősegítik, hogy az épületben dolgozó vagy az épületbe látogató emberek egészséges étkezési alternatívákhoz férjenek hozzá. Ezáltal a felhasználók jobb döntéseket hozhatnak és csökkenthetik napi kalóriabevitelüket és növelhetik az elfogyasztott vitaminok, rostok és értékes tápanyagok arányát. A WELL épületekben található fogyasztóterekben biztosítottak a nyugodt, kulturált és a fenntarthatóságot támogató étkezés feltételei.

Tovább olvasok »
beltéri levegő

Jó beltéri levegőminőség

A WELL Standard kiemelten foglalkozik a beltéri levegő minőségével, hiszen a belélegzett levegő minősége nagyban befolyásolja fizikai egészségünket és szellemi teljesítőképességünket. A WELL épületekben rendszeresen végzünk levegőminőség méréseket, így biztos lehetsz benne, hogy alacsony a légszennyező anyagok szintje. A külső levegő szálló por koncentrációját légszűrőkkel és porszennyezést csökkentő bejárati rendszerrel csökkentjük.

Tovább olvasok »