A változás nem kell, hogy félelmet okozzon

A változásokból eredő helyzeteket sok szervezet csapatépítő programokkal próbálja kezelni. Valóban ez a megfelelő eszköz? Mi a titka, hogy a csapattagok megnyíljanak a változásra?    Ami biztos, hogy a csapatépítő szó kapcsán a legtöbb kollégának van valamilyen elképzelése arról, hogy mi fog történni. Szakmai tapasztalatom alapján sok esetben a “céltalan, elcsépelt, erőltetett” jelzők jutnak eszébe […]

A szellőzés fókuszában az ember

WELL Comfort munkaállomás

Az elmúlt évtizedek során az éptőipar és ezen belül a munkavállalók komfortigényeit kiszolgáló területek jelentős fejlődésen mentek keresztül. Ezen fejlődés hajtóereje egyebek mellett a munkatársak megőrzésének előtérbe kerülése és a klímavédelmi célok elérése volt.

A részecskeszennyezés veszélyei

A WELL legelső és legfontosabb kredite az A01 Levegőminőség, melynek első része a szálló por koncentrációra tartalmaz követelményértékeket. A Levegő Munkacsoport vendégcikkében ismertetjük, hogy miért probléma a magas PM10 és PM2,5 érték.

Munkahely, mint a béke szigete: belső biztonságérzetünk helyreállítása

biztonság

Egy szervezet számára a belső biztonságérzet kialakítása annyira fontos, mint amennyire egy ház építésénél nem mindegy, hogyan rakjuk le az első sor téglát. Ha stabil alapokra építünk, az kihat a jövő minden egyes percére, de ha az alapozás ingatag, sosem fogjuk biztonságban érezni magunkat, bármennyire is igyekszünk ezek után.